Undgå at betale moms for tidligt

Betaler du moms kvartalsvis eller halvårligt, så har du i denne periode frem til 2. marts 2020 til at indberette og betale momsen. Faktisk har du haft siden 1. januar 2020 til at indberette moms for den foregående periode.

Det er altid en god idé at være forberedt på fremtidige betalinger. Men selv om du har en lang periode at indberette momsen i, så er der altså forskel på indberetningsperioden og betalingsperioden. Myndigheder som Skattestyrelsen må ikke beholde dine penge i mere end fem hverdage. Så hvis du betaler før, så sender de pengene tilbage til dig. Husk det, hvis du vil være i god tid med betalingen.

Vi giver her to gode måder for dig at forberede betalingen i god tid – så pengene ikke ryger retur.

1. Sæt beløbets betalingsdato til maksimalt fem hverdage før betalingsfristen

Når du bruger netbank til at betale, kan du sætte betalingen til at ske på selve fristdatoen eller maksimalt fem hverdage før.

2. Hæv grænsen for udbetaling på din Skattekonto

En anden – og måske for dig ukendt – løsning er, at du faktisk kan hæve udbetalingsgrænsen på din Skattekonto. Normalt er den sat til, at alle tilgodehavender over 200 kroner vil blive udbetalt til dig. Altså, hvis du betaler over 200 kroner i moms mere end fem hverdage før fristen, så ender de tilbage på din konto igen.

Men faktisk kan du hæve grænsen op til 200.000 kroner. Når beløbet, du indbetaler, er mindre end din udbetalingsgrænse, bliver beløbet ikke tilbagebetalt af Skattestyrelsen. På den måde kan du faktisk betale moms i god tid inden 2. marts 2020, hvis altså beløbet ikke er højere end de 200.000 kroner.

Læs mere om din Skattekonto her.