Gavekort til oplevelser til ansatte kan nu gives skattefrit

 

––– OBS: Denne artikel er mere end ét år gammel, og kan derfor indeholde information, der dags dato er forældet –––

 

En ny lov gør arbejdsgiverbetalte gavekort på max 1.200 kroner til oplevelser skattefrie. Derudover er der kommet andre lempelser på skatteområdet.

Medarbejdere skal i 2021 ikke betale skat af arbejdsgiverbetalte gavekort til restaurationer og lignende. Gavekortet må udgøre op til i alt 1.200 kroner og gælder gavekort, som kan bruges til køb af hotel, restaurations- og forlystelsesydelser.

Har du flere arbejdsgivere, så gælder grænsen på 1.200 kroner for alle arbejdsgivere. Medarbejderen kan ikke skattefrit få gavekort på 1.200 kroner fra hver arbejdsgiver, da den samlede værdi ikke må overstige de 1.200 kroner.

Det kan eksempelvis være gavekort til mad og drikke på restauranter og caféer eller til biografer, tivoli, operaer, museer, koncerter og lignende forlystelser.

Skattefri coronatests

Coronatests, der er betalt af arbejdsgiver for medarbejdere og medarbejderes husstand, er i indkomståret 2020 og frem skattefri for medarbejderen. Det gælder test for corona, test for antistoffer og personlige værnemidler.

Skattefriheden gælder også for bestyrelsesmedlemmer og lignende, samt deres husstand.

Større fradrag for service- og håndsværksydelser i 2021

Du kan som ejer, lejer eller andelshaver af en bolig få skattetilskud til servicearbejde og håndværksydelser i boligen. Fradragsgrænsen er i 2021 sat op for begge ydelser:

  • Serviceydelser giver nu fradrag på op til 25.000 kroner pr. person i 2021. I 2020 var det 6.200 kroner.
  • Håndværksydelser giver fradrag på op til 25.000 kroner pr. person i 2021. I 2020 var det 12.500 kroner.

Du skal betale elektronisk med dankort, MobilePay eller netbank, da du ikke kan betale med kontanter. HUSK: at du skal gemme din dokumentation for det udførte arbejde.

Se ydelserne her

Du skal ikke betale skat af tilbagebetalt coronastøtte

Hvis en virksomhed tilbagebetaler modtaget coronastøtte indenfor tre år, efter virksomheden modtog støttebeløbet, er virksomheden ikke skattepligtigt af det modtagne støttebeløb.

Skattefriheden gælder, uanset om der er tale om frivillig tilbagebetaling eller tilbagebetaling af støttebeløb, som man alligevel ikke var berettiget til.

 

Kontakt endelig os hos Talkompagniet, hvis du har spørgsmål.