Feriepenge – nu er det tid

Mangler du som arbejdsgiver stadig at give besked om, hvorvidt du fortsat ønsker at skylde indefrosne feriepenge til Fonden “Lønmodtagernes feriemidler”? Så har du til udgangen af august 2021 til at give besked. Læs med her, hvilke muligheder du har.

Hvis du intet gør

Hvis du ikke giver besked om, hvad du ønsker, forfalder hele beløbet 1. september 2021. Hvis du således har mange medarbejdere, kan beløbet for indefrosne feriepenge, som forfalder 1. september 2021, være betragteligt.

Hvis du ønsker at indbetale frivilligt

Nogle ønsker at indbetale frivilligt. Det er fx tilfældet for arbejdsgivere, som har overskudslikviditet, som man fx betaler negative renter af. Bemærk, at hvis der skyldes til Fonden, skal der årligt tilskrives rente i omegnen af 2,5%. Vær dog opmærksom på, om beløbet til betaling af feriepenge evt. senere skal anvendes i virksomhedens kapitalberedskab. Hvis de først er indbetalt til Fonden, kan du ikke få pengene tilbage.

Hvis du ønsker at indbetale frivilligt for samtlige lønmodtagere, behøver du ikke reagere. Så forfalder hele beløbet.

Hvis du ønsker at indbetale frivilligt for enkelte lønmodtagere, skal du markere disse enkelte medarbejdere på virk.dk her.

Hvis du ønsker at skylde

Hvis du ønsker at skylde Fonden for det maksimale antal lønmodtagere, skal disse markeres på virk.dk her.

Hvad skal betales under alle omstændigheder?

Uanset om du ønsker at skylde så meget som muligt, skal du stadig senest 1. september 2021 betale det beløb, som Fonden allerede har udbetalt/vil udbetale til lønmodtagere, der inden til 28.2.2022 når folkepensionsalderen. Desuden skal betales det beløb, som Fonden har udbetalt til lønmodtagere, der frem til 28.2.2021 har forladt arbejdsmarkedet af andre årsager (førtidspension, efterløn, død, flytning til udlandet, hvor man forlader det danske arbejdsmarked osv.).

Udbetalte indfrosne feriepenge

Det er uden betydning, om medarbejderne i løbet af corona-perioden har fået udbetalt deres feriemidler helt eller delvist. Arbejdsgiver skylder stadig eller skal betale pengene til Fonden ”Lønmodtagernes feriemidler”.

Kontakt os hos Talkompagniet, hvis du vil vide mere.